OM MIG

MARINA AHLM

MASSAGE & FOTVÅRD

Om mig

Mitt namn är Marina Ahlm. Jag utför medicinsk fotvård samt olika typer av massage centralt i Ängelholm. Lokalen ligger nära stationen och det finns en stor och lättillgänglig parkering precis utanför.

 

Jag älskar utmaningar och att få jobba med behandlingar som ger omedelbart resultat. Genom åren har jag gått en rad olika utbildningar men det landade i att jag ville jobba med praktiska behandlingar. Jag gör vad jag kan för att hjälpa till här på plats men ibland måste man även göra en del hemma för att få optmalt resultat. Utbildning och noggrannhet är viktigt för mig.

 

Jag vill att det ska bli ett bra resultat av mina behandlingar och att kunderna ska känna att de kommer till någon som har kunskap.

 

Som utbildad fotterapeut finns många olika utbildningar att ta del av, där man belyser olika slags sjukdomar, vad de gör med kroppen i sin helhet men också specifikt med fötterna. Inom massage och kroppsterapi finns också många kurser och jag är regelbundet på jakt efter ny kunskap. Jag vill lära mig mer för att kunna bemöta fler människor och hjälpa dem med deras problem.

 

Välkommen!

Marina Ahlm

 

 "If you don't like something, change it. If you can't change it, change you're attitude" -Dr. Maya Angelou

Utbildning

Utbildningar inom området kropp och hälsa är ett av  mina absolut största intressen. I grunden är jag utbildad vårdare och har jobbat både inom äldrevården och handikappsomsorgen. 1997 kom jag in på en utbildning i Båstad till Hälsoinspiratör och det var där som mitt intresse för hälsa och hur kroppen fungerar väcktes.
 
Under årens lopp har jag sedan gått olika utbildningar och kurser.
 
År 2004 blev jag färdig undersköterska. 2005 började jag på NNFs skolan i Stockholm och blev färdig näringterapeut i januari 2008. Näringen har i flera år legat mig mycket varmt om hjärtat. I december 2007 läste jag NADA och Öronakupunktur för Kajsa Landgren.
 
Sedan har jag även gått Bowenterapiutbildningen på Akademin för Boweterapi som är en ettårig utbildning. Denna blev jag färdig med mars 2010. Efter några månader startade jag upp mitt företag så smått, vid sidan av mitt andra jobb. År 2012 tog jag min examen på yrkeshögskolan som Medicinsk fotterapeut och har därefter fortbildat mig inom biopatin. I juni 2015 tog jag min examen som Medicinsk massageterapeut på yrkeshögskolan i Varberg.
 
Andra utbildningar är t ex:

  • Triggerpunktsutbildning hos Friskvårdsgruppen 2015

  • Smärtlindringsmassage för David Aston 2016

  • Myofaciella tekniker hos bodytech 2016

  • Lotorpsmetoden på Bergqvist Massage & Friskvård 2016

  • Postural Träning för Markus Greus 2017

  • Specialistutbildning ländrygg/bäcken på Physio Education 2017

  • Andningsinstruktör för Anders Olsson 2017

  • OrtoBioNomi hos Muskeltören 2020

 
Sedan 2018 har jag haft mitt företag på heltid. Jag tycker det är jättekul och hittar alltid fler områden att vidareutveckla mig i. Detta för att kunna ge mina kunder det bästa möjliga.

Marina